Barter ile Nakit İhtiyacınızı Karşılayın

Barter ile Nakit İhtiyacınızı Karşılayın

Barter, ihtiyaç duyulan herhangi bir mal veya hizmetin, satılan başka bir mal ve hizmet karşılığında satın alınması işlemine verilen isimdir. Barter sisteminin ilk uygulaması takas sistemi olarak gelişmiştir. Zamanla organizatör firmalar tarafından çoklu takas yöntemi olarak kullanılmıştır. Barter sistemi bir değil birden fazla şirketin bir havuz içerisinde toplanarak oluşturdukları bir ortak pazardır. Barter sistemi, bu ortak pazarı oluşturan firmaların arz ve talepleri doğrultusunda işler.
Barter sisteminin çalışma usulü, barter sisteminde faaliyet gösteren bir firma, barter ortak pazarı içerisinde satın aldığı malların ve hizmetlerin ücretlerini ürettiği ürünleri barter ortak pazarına satış yaparak öder. Barter ortak pazarına ürün satan bir firma ise satmış olduğu bu ürünlerin bedelini barter ortak pazarında satışa sunulmuş ürünler ve hizmetlerin uygun görülenini satın alarak tahsil ederler. Barter ortak pazarında bulunan tüm şirket ve firmalar arz ve taleplerini barter ortak pazarına sunarlar.
Barter sisteminin alternatif ticaret modeli olmasındaki en büyük etken bütün sektörlerde işlem gören her şirkete ciro ve satışlarını yükseltebilecek projeler sunması olarak belirtilebilir. Barter ortak pazarını oluşturan barter şirketi, ortak havuz içerisinde yer alan şirketlere sisteme hangi amaçla üye olunması gerektiği bilgisini sunarak nasıl hareket edilmesi gerektiği bilgisini de veren önemli bir ticaret modeli olarak dikkat çeker.

Barter Sisteminin Avantajları Nelerdir?

İhtiyaçlarınız varsa ve bu ihtiyaçlarınızı nasıl karşılayacağınızı düşünüyorsanız Barter sistemi ile ihtiyacınızı karşılayın. Çünkü barter sisteminin birbirinden özel avantajları vardır. Barter sistemi atıl kapasiteleri değerlendirir. Nakitlerin kasalarda kalmasını sağlar. Pazarların gelişmesini sağlar. Firmalara büyük bir pazar imkanı sunar. Büyük bir tahsilat garantisi sunar. Stokların eritilmesinde oldukça etkilidir.
Rekabet üstünlüğü sağlayarak başarılı olunmasını sağlar. Satışları ve akabinde karlılık düzeyini artırır. Pazar yapısı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlar. Yeni bir iş birliklerinin kurulmasına olanak sağlar. Riskleri azaltır ve yok eder. Ücretsiz ve etkili bir reklam olanağı sağlar. Ekonomik krizleri dengeler ve olumsuz sonuçlarını ortadan kaldırır. Barter sisteminin bu avantajları ile birlikte büyüme ve kalkınma oranları da oldukça hızlı olacaktır.